top of page

Veranderen van job doe je nu!


Wie dacht om na het versoepelen van de Corona maatregelen, het vertrouwde leven opnieuw op te pakken is eraan voor de moeite. Evidenties die nooit in vraag werden gesteld vielen weg of werden bijgestuurd :

 • Reizen naar verre zonnige oorden in de zomervakantie was toch normaal?

 • Zomeropvang voor je kroost of zalige scouts- en zomerkampen toch ook?

 • Muziekfestivals en onbeperkt terrasjes doen tijdens zwoele zomeravonden, een constante in de zomerbeleving?

Hoe groot is de impact van Corona op de arbeidsmarkt?

De impact van Corona op onze economische realiteit zorgt ervoor dat niets nog vanzelfsprekend is.

Je professionele loopbaan ontsnapt niet aan de snel veranderende realiteit van de arbeidsmarkt. Gekoesterde dromen en verwachtingen met betrekking tot je carrière verdwijnen als sneeuw voor de zon. We ontdekken dat onze werkgever niet noodzakelijk alles uit de kast haalt om ons aan de slag te houden. Werkomgevingen worden aangepast aan nieuwe noden, vertrouwde takenpakketten verdwijnen en nieuwe behoeften worden zichtbaar.

De arbeidsmarkt zet in op het vermogen om vlot om te gaan met onzekerheid en op de kracht om de nieuwe realiteit mee vorm te geven. Competenties als flexibiliteit, veranderingsgerichtheid, opportuniteiten herkennen, veerkracht, creativiteit, samenwerkingsgericht, positief ingesteld, verbindende factor in menselijke relaties, scoren hoog op de wenslijst van rekruterende bedrijven.


En hoe voel jij je?

Hoe beleef jij deze transitieperiode die onze manier van leven, werken en denken ontwricht? Hoe ga jij aan de slag met de uitdaging om je toekomst zelf vorm te geven? Ben je enthousiast en dankbaar voor deze opportuniteit of grijpt de angst je om de keel?

Als je weerstand tegen verandering hoog is en je belemmert in je daadkracht, reflecteer dan over de volgende vragen:

 • Heb je het gevoel dat je werkweek equivalent is aan “a struggle for life”?

 • Voel je je nog trots over je bedrijf en je job of voelt deze als een gouden kooi?

 • Kan je nog steeds helemaal jezelf zijn op kantoor?

 • Kan je je talenten optimaal benutten?

 • Haal je nog steeds energie uit je werk en heb je nog steeds voldoende leermomenten?

 • Toon je vaak uitstelgedrag of ben je met privézaken bezig tijdens de werktijd?

 • Heb je nog een klik met de bedrijfscultuur van je werkgever?

 • Kan je nog rust vinden in je werk?

 • Heb je nog voldoende uitdaging?

 • Herken je de 10 signalen uit de Passion for Work blog “Tijd voor een nieuwe job” ?

Als je antwoord op bovenstaande vragen niet bevredigend is, grijp dan nu de opportuniteiten die ontstaan in de Corona chaos. Denk na over wat je nu juist wil en nodig hebt. Word je bewust van je onbewuste behoeften. De rust die hieruit ontstaat beïnvloedt positief je energiebalans en je krijgt duidelijkheid op je vraag naar zingeving.

Je verleden is je verleden en dus niet meer veranderbaar. Maak bewuste keuzes in je heden want hierdoor verander je je toekomst. Het gaat er niet om waar je vandaan komt, het gaat erom waar je naartoe gaat.


Dus waar wil je naartoe ?

Heb je ondersteuning nodig in het uitzetten van je toekomst? Wil je vlotter leren omgaan met veranderingen Wil je je weerstand tegen veranderingen beter begrijpen? Wil je ontdekken wat je sterktes en je ontwikkelingsgebieden zijn in een snel veranderende professionele omgeving ?


Vraag dan zeker een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan. De Omdenkpraktijk werkt voor loopbaanbegeleiding samen met Passion for Work (by Travant), een erkend loopbaancentrum en partner van VDAB. Dat betekent dat je gebruik kan maken van loopbaancheques. Hiervoor betaal je slechts 40 euro per cheque. Je eerste cheque is goed voor 4u coaching, je tweede cheque voor 3u coaching. De werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding bedraagt 169 euro

11 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page