top of page
Loopbaanbegeleiding_Betty_Lenaerts

LOOPBAANBEGELEIDING

met de VDAB loopbaancheque(s)

Wanneer je op een punt in je carrière bent beland waarop je niet goed meer weet welke richting je wil of kan uitgaan, dan kan loopbaanbegeleiding je helpen om terug stevig 'on track' te komen. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden, leert jezelf kennen vanuit andere perspectieven en krijgt een stevige boost in je zelfvertrouwen. Via een gepersonaliseerd loopbaantraject word je zacht begeleid en pittig uitgedaagd. 

Voor deze loopbaangebeleiding werk ik samen met www.travvant.be, een erkend loopbaancentrum en partner van de VDAB. Daardoor betaal je slechts 45 euro per loopbaancheque. Je eerste cheque is goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding, je tweede cheque voor 3 uur. 2 x 45 euro dus voor 7 uur begeleiding, uitzonderlijk voordelig als je weet dat de werkelijke waarde van één uur loopbaanbegeleiding maar liefst 182 euro bedraagt! 

Schermafbeelding 2024-05-12 164847.png
loopbaancheques_vdab.png

De sessies kunnen plaatsvinden in mijn praktijk in Tienen, maar kunnen ook in de regio Leuven, Sint-Truiden of Zaventem georganiseerd worden. Indien je dat wenst, kunnen we ook inzetten op online begeleiding

Klaar om jouw carrière in eigen handen te nemen? Ontdek hieronder of je in aanmerking komt voor dit traject.

KOM IK IN AANMERKING VOOR DE LOOPBAANCHEQUE(S)?

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze 5 voorwaarden voldoen:

 • Je woont of werkt in Vlaanderen of Brussel. 

 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige, of je zit in je opzegperiode.

 • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.

 • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.

 • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal. 

Op de website van Travvant vind je een handige test om te kijken of jij in aanmerking komt. Doe de test.

Heb je geen recht op loopbaancheques en wil je toch graag loopbaanbegeleiding volgen? Dan kan je met je loopbaanvragen bij mij terecht voor individuele coaching.

IN 5 STAPPEN NAAR EEN LOOPBAAN DIE BIJ JE PAST
 1. Oriënteren, wat kan je goed én doe je graag?

  We beginnen bij het begin: we brengen in kaart waar je vandaag goed in bent en wat je graag doet. Met een effectieve toolkit die je op voorhand ontvangt, bekijken we wat je favoriete vaardigheden zijn, en welke taken je op dit moment heel wat energie kosten. 
   

 2. Navigeren, wat wil je graag ontwikkelen?

  De toolkit leert ons ook wat je wel graag doet, maar vandaag nog niet zo goed kunt. Welke vaardigheden wil je aanleren om in te zetten in je ideale carrière? Samen noteren we jouw te ontwikkelen competenties: alweer een stap dichter bij een loopbaan die je doet opleven!
   

 3. Prioritiseren, wat vind je belangrijk?

  Missie, visie, normen en waarden – met andere woorden, een sterke culture fit - worden alsmaar belangrijker op de werkvloer. En ook voor jou kunnen ze heel wat betekenen. Met een sterke waarde-oefening bepalen we wat voor jou belangrijk is. Zo beginnen we een gerichte zoektocht naar een omgeving waar je jezelf ten volste kan ontplooien. 
   

 4. Inventariseren, welke beroepen passen er bij je persoonlijkheid?

  Lang geleden maakte je een beslissing over je studiekeuze en een eerste job, maar die keuze sluit niet noodzakelijk aan bij je huidige of ideale job. Op basis van een gerichte vragenlijst gaan we op zoek naar de drie jobs die écht bij je passen. 
   

 5. Experimenteren

  The proof of the pudding is in the eating, wordt er weleens gezegd. Om te weten of het beeld van je droomjob ook klopt met de realiteit, moet je dus zelf op onderzoek uit gaan. Hoe je dat doet? Eenvoudig: zoek zoveel mogelijk informatie op over je ideale job, praat met mensen die jouw droomjob uitvoeren en ga zo mogelijk zelf enkele uren of een dag in die job aan de slag. 

Is je loopbaanbegeleiding met loopbaancheque VDAB afgerond en heb je het gevoel dat je nog verder aan de slag wil met specifieke thema’s zoals bijvoorbeeld personal branding, omgaan met feedback, perfectionisme,… dan kan de Omdenkpraktijk hier naadloos op aansluiten. We bekijken samen wat jouw bijkomende vraag is en we gaan aan de slag op basis van een programma op maat. Blijf met geen vragen zitten! Neem contact en we bekijken wat mogelijk is.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Loopbaanbegeleiding_met betty_lenaerts

MOOIE WOORDEN

"Ik contacteerde Betty voor loopbaanbegeleiding nadat ik al een aantal maanden voltijds technisch werkloos was door de coronacrisis. Enerzijds wilde ik een plan B uitwerken in geval van ontslag. Anderzijds wilde ik ook graag weten of mijn huidige job nog bij mij past. Dat was een vraag waar ik al een jaar of twee mee rondliep. Ik voelde mij ook heel gespannen ook al had ik nu heel veel vrije tijd. Dat vond ik heel verwarrend.

Ik kreeg van Betty concrete tools om te onderzoeken wat ik graag doe en wat ik goed kan. Het resultaat was verrassend: ik kan veel dingen heel goed, maar ik word er niet echt blij van. Dat was voor mij een grote eyeopener. Bovendien ontdekte ik ook dat ik nog een aantal vaardigheden verder wil ontwikkelen die in mijn huidige job niet aan bod komen. Dankzij Betty zie ik dat er voor mij nog heel veel andere mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt, jobs waar ik het bestaan nog niet van afwist, jobs met veel groeikansen. Ze gaf me ook heel goede tips voor het schrijven van sollicitatiebrieven en het maken van een cv. Dit gaf mij een duwtje in de rug om te starten met solliciteren.

Dankzij Betty begrijp ik nu ook welke belemmerende gedachten en patronen ervoor zorgen dat ik niet durf of kan springen. Ik heb hierin al grote stappen gezet en blijf stappen zetten. Ik apprecieer de eerlijke en directe aanpak van Betty met veel aandacht voor mijn behoeften. De begeleiding van Betty heeft ervoor gezorgd dat ik terug denk in mogelijkheden, mijn eigen potentieel zie en durf te springen om mijn dromen na te jagen."

‘You are the artist of your life. Don’t give the paintbrush to anyone else’

CONTACT
bottom of page