top of page
Betty_Lenaerts_jobcoach_en _loopbaanbegeleiding_Tienen_Zaventem_Leuven.jpg

OVER BETTY LENAERTS

EFFICIËNT EN DOELGERICHT

 

20 jaar ervaring in de HR wereld leerde me meer over mensen dan ik ooit uit boeken had kunnen halen. Vanuit mijn functie werd ik vaak geconfronteerd met verschillende partijen die niet noodzakelijk dezelfde doelstellingen voor ogen hadden. En hier stond ik dan tussenin. Een uitstekende positie om te leren luisteren, observeren en mensenkennis op te bouwen. Gaandeweg werd het mijn missie om vanuit deze positie mijn expertise in te zetten als lijm. Een kwalitatieve, goed klevende lijm die het verbindend element kon te zijn tussen verschillende partijen. Vanuit verwondering, waardering en op een niet oordelende manier keek ik steeds naar deze betrokken partijen met als doel voor elk van hen een win-win situatie te creëren, efficiënt en doelgericht. 

INZICHT ALS SLEUTEL TOT VERANDERING

In grote veranderingsprojecten was deze missie niet altijd realistisch maar toch lukte het mij om vanuit een respectvolle en transparante communicatie de relatie te bewaken en de bruggen open te houden. Ik begreep dat als je oog hebt voor de realiteit van elke gesprekspartner, als je zicht hebt op ieders sterktes en als je de aandachtspunten en de achterliggende gedragspatronen in kaart kan brengen, je tevens de sleutel in handen hebt om een bewustwordingsproces in gang te zetten. Een proces waarmee je bovendien de potentiële groeikansen van eenieder kan aanboren. En wat is 'coaching' nu anders dan mensen ondersteunen op hun pad naar meer zelfinzicht en zelfsturing zodat ze vervolgens met veel zelfzorg in hun volle kracht kunnen gaan staan?

NAAR MIJN EIGEN OMDENKPRAKTIJK

Na zoveel jaren in de bedrijfswereld, is het nu tijd om mijn eigen praktijk als coach in de wereld te zetten. Als coach ben ik niet je 'redder' die jou pasklare antwoorden aanbiedt op je vragen of problemen. Wel is het mijn missie om jou er bewust van te maken dat je zelf eigenaar bent van je innerlijke beleving. Jij hebt de volledige kracht en de verantwoordelijkheid om te leren voelen wat je voelt, waarom je dat voelt en waartoe je dat voelt. Ik begeleid jou in dit proces. Steeds doelgericht en met veel oog voor zelfzorg en aandacht voor jouw specifieke realiteit.

Enkel zo ontstaat inzicht, kan echte, duurzame verandering zich aandienen en kan jouw werkelijkheid gaan kantelen naar een richting die bij je past. Door mijn ruime HR expertise heb ik ervaring met zeer veel thema's op gebied van werk, maar ook met de meer algemene levens- of relationele thema’s. Wil je graag weten of ik je kan helpen met jouw specifieke vraag? Je kan gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aanvragen. Dan kijken we samen of het klikt.

OPLEIDINGEN 
  • Voice Dialogue Practitioner (Marijke Leys, Voice Dialogue Institute, 2021)

  • Erkende Stress en Burn-Out Coach (Annita Rogier, HRD Academy, 2019)

  • Career Counseling (SBS Skill Builders for BNP Paribas Fortis, 2015)

  • Coaching skills (B.A.O. Elan Vital, 2010)

  • Master Practitioner in het neuro-linguïstisch programmeren ( Rudi Vandamme, School voor NLP, 2004) 

  •  Licentiaat in de Germaans Filologie (V.U.B. 1982)

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

gratis_kennismakingsgesprek_jobcoaching

WAT ANDEREN ZEGGEN...

"De begeleiding door Betty was zeer goed! Haar manier van coachen is echt op maat. Ze heeft me zowel op werkvlak als op psychologisch vlak proberen te doorgronden en is hierin wat mij betreft geslaagd. Ze kijkt verder dan louter het professionele traject. Het brainstormen (over potentieel werk), het psychologisch analyseren, de pijnpunten benoemen, ze doorgronden en handvatten aanreiken om ermee aan de slag te gaan, waren echt spot-on."

"When nothing goes right...,

go left."

bottom of page